Veel gestelde vragen
Gebruik roestvrijstalen of gegalvaniseerde bevestigingsmaterialen voor buitengebruik of in vochtige omgevingen. Bewaar bevestigingsmaterialen op een droge plaats en bescherm ze tegen blootstelling aan vocht.
Elektrolytisch verzinken is een elektrochemisch proces waarbij een zinklaag neergeslagen wordt op het productoppervlak. Binnen elektrolytisch verzinken is een breed scala aan alternatieven voorhanden in laagdiktes, basismaterialen (zink / zink-ijzer / zink-nikkel), passiveringen. De minimale laagdikte is ca 3 μm en kan oplopen tot ca 30 μm (gecombineerde laag).
Een elektrolytisch zinkproces heeft altijd een nabehandeling om aantasting van de zinklaag te voorkomen. Dit heet het passiveren (of ook wel chromateren of bichromatiseren) en vertoond, afhankelijk van de behandeling (passiveren), een transparante groengele (geelverzinkt) of metallic-lichtblauwe tint (blauwverzinkt). Door het passiveren neemt de corrosiebestendigheid sterk toe en wordt het uiterlijk verfraaid. De passiveerlaag is een dun zinkchromaat/zinkoxidelaagje bovenop de zinklaag. Bij standaard verzinken geeft dit een metallic-lichtblauwe tint en bij geel verzinken vertoont de zinklaag een transparante goudkleurige tint. De corrosiebestendigheid van deze twee verschillende passiveringen is vrijwel gelijk, maar de geelverzinkte variant is sinds de nieuwe ROHS-richtlijn uit 2011 in opspraak geraakt vanwege het schadelijke zeswaardige chroom, wat voorheen gebruikt werd bij deze passivering.
Bij het elektrolytische verzinkproces wordt er waterstof op het productoppervlak ontwikkeld. Zeker bij geharde staalkwaliteiten met een hoge sterkte, met name vanaf 8.8 en hoger, kan de in het staal opgenomen waterstof een aanzienlijk verlies aan ductiliteit veroorzaken (de zogenaamde waterstofbrosheid).
Boor een gat in de muur met dezelfde diameter als de plug, steek de plug in het gat, en draai vervolgens de schroef in de plug totdat het stevig vastzit.
Zelfborende schroeven hebben een speciale boorpunt die zowel het gat boort als de schroef inschroeft. Ze worden vaak gebruikt in metaal- of kunststof toepassingen waar voorboren niet nodig is.
Houtschroeven hebben een grof schroefdraad en een scherpe punt voor houtmaterialen. Gipsplaatschroeven hebben een fijne draad en een trompetkop, speciaal ontworpen om gipsplaten aan hout of metaal te bevestigen zonder het materiaal te beschadigen.
De lengte van de schroef hangt af van de dikte van het materiaal dat u bevestigt. Als vuistregel moet de schroef minimaal twee keer zo lang zijn als de dikte van het te bevestigen materiaal.
Roestvrijstalen bevestigingsmaterialen zijn bestand tegen corrosie en roest, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige of buitenomgevingen.
Een chemisch anker wordt gebruikt voor zeer zware bevestigingen in beton en metselwerk. Het bestaat uit een chemische hars die in een geboorde gat wordt geïnjecteerd, waarna de bout of draadstang wordt geplaatst.
Ankers zijn bevestigingsmaterialen die worden gebruikt om zware objecten aan muren of plafonds te bevestigen. Voorbeelden zijn expansieankers, chemische ankers, en hollewandankers.
De keuze van de plug hangt af van het type muur. Voor gipsplaat zijn hollewandpluggen geschikt, voor betonnen muren zijn universele pluggen of slagpluggen geschikt, en voor bakstenen muren kunnen nylon pluggen worden gebruikt.
Een schroef heeft een spitse punt en wordt direct in het materiaal gedraaid, terwijl een bout een platte punt heeft en wordt gebruikt met een moer om twee materialen samen te klemmen.
Gebruik roestvrije of gegalvaniseerde schroeven in omgevingen waar roest een probleem kan zijn. Voor extra bescherming kun je ook een corrosiebestendige coating aanbrengen (of AR-coating schroeven toepassen).
Als een schroef dolgedraaid is, kun je proberen een rubberen band tussen de schroef en de schroevendraaier te plaatsen voor extra grip. Als dat niet werkt, kun je een schroefverwijderaar gebruiken of de schroef voorzichtig uitboren.
Gebruik de juiste schroef voor het materiaal en overweeg voor te boren om scheuren of splijten te voorkomen. Gebruik ook de juiste draaimomentinstellingen op je gereedschap om overmatig aandraaien te voorkomen.
Om een product te retourneren, volg de instructies op de retourpagina van onze website of neem contact op met onze klantenservice voor hulp.
Producten kunnen binnen 14 dagen na ontvangst worden geretourneerd, mits ze in originele staat en verpakking verkeren.
Ja, het is belangrijk om het product in de originele verpakking te retourneren om beschadiging tijdens transport te voorkomen.
Wij verzoeken u dit z.s.m. te melden bij onze klantenservice, uiterlijk binnen 7 werkdagen na ontvangst. U kunt een e-mail met foto sturen naar onze klantenservice (info@vertools.nl).
Neem contact op met onze klantenservice als uw retourzending verloren gaat. Wij zullen het probleem onderzoeken en een passende oplossing bieden.
Zodra we het geretourneerde product hebben ontvangen en geïnspecteerd, wordt de terugbetaling binnen 7-10 werkdagen verwerkt.
Voor het installeren van schroeven heb je meestal een schroevendraaier of een boormachine/schroefmachine met de juiste bit nodig. De keuze van het gereedschap hangt af van het type schroef en het materiaal waarin je de schroef plaatst.
De cijfers en letters verwijzen naar de afmetingen en het type schroef. Bijvoorbeeld, een schroef met de aanduiding “M6 x 50” is een metrische schroef met een diameter van 6 mm en een lengte van 50 mm.
Schroeven worden gemeten op basis van lengte, diameter en schroefdraad. De lengte wordt gemeten vanaf de punt tot onder de kop. De diameter wordt vaak uitgedrukt in millimeters of inches, afhankelijk van het systeem (metrisch of imperiaal).
Houtschroeven hebben een grovere schroefdraad en een scherpere punt om gemakkelijk in hout te kunnen boren. Metaalschroeven hebben een fijnere schroefdraad en zijn meestal gemaakt van harder materiaal om metaal te kunnen penetreren.
Kies een schroef op basis van het materiaal dat je wilt verbinden, de omgeving waarin de schroef gebruikt wordt, en de vereiste sterkte. Raadpleeg indien nodig onze klantenservice (link naar contactpagina?) om het juiste type schroef te vinden.
Veel voorkomende afwerkingen zijn gegalvaniseerd, zink-gecoat, zwart geoxideerd, en roestvrij staal. Deze afwerkingen bieden verschillende niveaus van corrosiebestendigheid en esthetische verschijning.
Schroeven worden vaak gemaakt van staal, roestvrij staal, messing, koper, en soms kunststof. De keuze van het materiaal hangt af van de toepassing en de omgeving waarin de schroef gebruikt wordt.
Er zijn vele soorten schroeven, waaronder houtschroeven, metaalschroeven, zelftappende schroeven, gipsplaatschroeven en vele meer. Elk type is ontworpen voor specifieke toepassingen en materialen. Kijk in ons assortiment voor de vele soorten schroeven van VerTools.